[CentOS] HAL Problems

Christian Bolz christian at bolzchristian.de
Wed Sep 13 16:18:14 UTC 2006


Am Dienstag, den 12.09.2006, 10:23 -0700 schrieb Email Lists:
> -> Dell Inspiron 6000, Centrino (Intel 2200 WLAN), 512 MB, 1.6 GHz, ATI
> -> X300
> -> all packages are up to date - except kernel. Because of problems with
> -> VMware I'm using version 2.6.9-34.0.2.EL.
> -> hal = 0.4.2-4.EL4
> -> gdm = 2.6.0.5-7.rhel4.12
> -> 
> -> >
> -> > Had you made any changes to the system prior to this starting?
> -> I looked at yum.log - no changes since Sep 01. But the problem first
> -> appeared yesterday.
> -> 
> -> The only thing I changed yesterday was deactivating ntpd.
> -> 
> -> If I boot into runlevel 2 and use "startx" the system works fine. If I
> -> boot into runlevel 5 and disabled hal before, the system works fine,
> -> too.
> -> 
> -> Only if I active hal and boot into runlevel 5 the system hangs.
> -> 
> -> Regards, Christian
> 
> Welcome!
> 
> Ummmmmmmmm I don't use haldaemon nor do I currently remember what it is for.
> 
> Do you need to use it for some reason?
With hal usb-sticks and CDs will be mountet automatically. 

Sure, I need it. Most of all, I wonder why it worked for years and now
it stops working.

Does anybody else have some helpfull tipps?

Regards, Christian
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: Dies ist ein digital signierter Nachrichtenteil
Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20060913/3637bd59/attachment.bin


More information about the CentOS mailing list