[CentOS] CentOS4 u4 - Dell PE 1950 - SAN/NAS High Load

Tom Brown tom at ng23.net
Mon Sep 25 15:01:09 UTC 2006


Hi

I have a pair of 1950's running as a failover pair of front ends for a 
Fibre array and a SCSI array. i am currently just running on the SCSI 
array and the fibre is not in production yet.

I am seeing load on the active node sit at around 8 and throughput to 
the SCSI array is around 25MB/s - I would imagine i should see better 
figures that this and less machine load.

Can anyone give any pointers as to where to start looking to pinpoint 
this issue? A vmstat gives me..

[root at xxxxxxxx02 ~]# vmstat 5
procs -----------memory---------- ---swap-- -----io---- --system-- 
----cpu----
  r  b   swpd   free   buff  cache   si   so    bi    bo   in    cs us 
sy id wa
  0  1    176  16960   1020 3972300    0    0   719 14298  238   257  0 
  5 45 50
  0  2    176  15616   1028 3973332    0    0  1626 29760 6939 12881  0 
  5 44 51
  1  1    176  15944   1036 3973324    0    0  1674 29721 7063 13055  0 
  5 44 51
  0  2    176  15672   1020 3973340    0    0  1710 29250 7227 13625  1 
  6 42 51
  2  1    176  16200   1036 3973324    0    0  1782 30021 7410 13814  0 
  5 44 50
  0  1    176  16056   1012 3972828    0    0  1596 26716 6747 12627  1 
  6 43 50
  0  1    176  16136   1032 3972808    0    0  1646 29954 7315 13516  0 
  5 43 52
  0  2    176  16120   1032 3973068    0    0  1542 26726 6689 12392  1 
  6 44 50
  0  2    176  16264   1032 3972808    0    0  1590 28283 6991 12668  0 
  5 45 51
  0  2    176  15624   1032 3973328    0    0  1684 27257 6765 12266  0 
  5 44 50
  1  2    176  16072   1028 3973072    0    0  1588 29570 6903 12569  0 
  5 44 51
  0  2    176  15736   1032 3973328    0    0  1664 29286 6908 13007  0 
  6 43 50
  0  2    176  15560   1032 3973588    0    0  1582 29086 6797 12400  0 
  5 44 51

thanks




More information about the CentOS mailing list