[CentOS] httpd failed with a new install of 5.0

Gregory P. Ennis PoMec at PoMec.Net
Sun Jul 22 18:22:32 UTC 2007


Everyone,

I have been working on a new installation of CentOS 5.0 on a x86_64
machine.  The installation has gone well except for httpd.  

When I start httpd with LogLevel turned to debug all I get is an
immediate failure with the following errors the logs:

/var/log/httpd/error_log:
[Sun Jul 22 13:00:31 2007] [notice] suEXEC mechanism enabled
(wrapper: /usr/sbin/suexec)

/var/log/ssl_error.log:
[Sun Jul 22 13:04:32 2007] [warn] RSA server certificate is a CA
certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
[Sun Jul 22 13:04:32 2007] [warn] RSA server certificate CommonName (CN)
`localhost.localdomain' does NOT match server name!?
[Sun Jul 22 13:04:32 2007] [error] Unable to configure RSA server
private key
[Sun Jul 22 13:04:32 2007] [error] SSL Library Error: 185073780
error:0B080074:x509 certificate routines:X509_check_private_key:key
values mismatch

The ssl errors were present on the old system so I was not too worried
about those.  

I turned off selinux with out a change in symptoms.

I get the same errors whether I start the service via "service httpd
start" or "httpd".  When I use "httpd -E /tmp/errors.txt" the errors.txt
file is created, but is empty.  "httpd -t" responds with "Syntax OK"

I have done a yum remove of the web server module, and have done a
re-install using yum without a change in symptoms.  

I have not been able to figure out how to get more data in the logs;
httpd seems to be failing too soon to record much.


Anyone's ideas would sure be appreciated !!!

Greg Ennis




More information about the CentOS mailing list