[CentOS] Major problem with software raid

Johnny Hughes johnny at centos.org
Fri Jul 27 02:11:41 UTC 2007


ajulvestad wrote:
> Ok, this is the case:
> 
> I've got two raid-5 arrays with software raid, both with three disks.
> Setup:
> md0 has hdb2, hdd1 and sda1
> md1 has hdb5, hdd3 and sda3
> Tonight, the system lost power due to a power spike. The result was a
> reboot where it attempted to fix the raid, but it didn't exactly work. I
> have now booted a live CD and using utilities there.
> It seems the checksum value is slightly off for all disks. And the
> update time is the same for some disks, but not all.
> When I try mdadm --assemble /dev/md1 (or md0) with various options like
> force, scan, auto, etc - I get error messages like only 1 drive found,
> not enough.. no disks found and no mention of md0/1 found in config file.
> What should I do? Which partitions (two in each array) do I pick as
> "these two are the one I should rebuild with"? And how do I actually
> FORCE mdadm to start an array with those two set devices?
> See files in http://gandalf.n4f.no/~aj/md/ for output from mdadm.
> Assistance deeply appreciated...

http://tldp.org/HOWTO/Software-RAID-HOWTO-8.html


-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 252 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20070726/17249342/signature.bin


More information about the CentOS mailing list