[CentOS] Getting JPilot working

Robert Moskowitz rgm at htt-consult.com
Tue Jun 26 17:02:30 UTC 2007


I am trying to get JPilot working.

I have configed gnome-pilot-applet, but it is not talking to the USB 
connected Treo650.

My Treo has my name as the user, so from the applet, I see also a userid 
(my UID on this system it seems).  I try to put that on the Treo and 
nothing happens.  I have enabled the Backup Conduit.

I am using /dev/pilot, which shows up when my Treo is connected via its 
USB syncing cable.

In JPilot in settings, I specify /dev/pilot

I go install user and install the same user as in the pilot-applet.

I click on sync and press the sync button on the cable and I watch all 
the files get backed up to my /MyPilot directory (used from 
pilot-applet).  But NOTHING shows up in J-Pilot.  Everything is still 
there on the Treo....

Any thoughts?

/var/log/messages shows the following in conjunction with a Sync:

Jun 26 10:55:24 nc4010 kernel: usb 1-2: new full speed USB device using 
ohci_hcd
 and address 11
Jun 26 10:55:24 nc4010 kernel: usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 
choice
Jun 26 10:55:24 nc4010 kernel: visor 1-2:1.0: Handspring Visor / Palm OS 
convert
er detected
Jun 26 10:55:24 nc4010 kernel: usb 1-2: Handspring Visor / Palm OS 
converter now
 attached to ttyUSB0
Jun 26 10:55:24 nc4010 kernel: usb 1-2: Handspring Visor / Palm OS 
converter now
 attached to ttyUSB1
Jun 26 10:55:47 nc4010 kernel: usb 1-2: USB disconnect, address 11
Jun 26 10:55:47 nc4010 kernel: visor 1-2:1.0: device disconnected




Sync runs nicely, the files on the Treo are backed up to the director 
specified in



More information about the CentOS mailing list