[CentOS] Various OpenGL apps crashing in CentOS 5?

William L. Maltby CentOS4Bill at triad.rr.com
Fri Aug 22 16:36:30 UTC 2008


On Fri, 2008-08-22 at 17:55 +0200, Rubin wrote:
> Hi All,
> 
> I'm experiencing odd behaviour with various OpenGL apps I'm (trying to) 
> use. I have an IBM Thinkpad X60s with the Intel GMA chipset, the 945GM 
> to be precise. I have glxinfo/glxgears working normally, disabled 
> composite in xorg.conf and everything seems fine.
> 
> However, there are a few applications that I use that show rather 
> strange behaviour that I think is related to the same underlying (as yet 
> unidentified) problem. Here is my list:
> 
> * Google Earth 4.3
> Installed in /opt/googleearth. Starts, but with extremely slow 
> performance. Unusable, Closing the window takes about 10 seconds.
> 
> * OpenOffice 2.4.0
> Installed in /opt/openoffice. Failed to start when using the "intel" or 
> "i810" Xorg driver. "vesa" driver works fine. Later learned that setting 
> GTK_MODULES="" works around the problem while using the "intel" or 
> "i810" drivers and that it might have to do with the gnome integration 
> stuff in OpenOffice.

CentOS 5.2 has Gnome 2.16.0 from 2/18/2007. In recent conversations with
a tech for an application I use, I believe 2.18 is the current RH
version. Maybe when this makes it to CentOS (if I'm correct and it will
be an update soon), maybe this will fix your issue.

> <snip>

> Rurib.
> <snip sig stuff>

-- 
Bill



More information about the CentOS mailing list