[CentOS] Sound problem in Dell inspiron 1525

Tosh toshlinux at gmail.com
Wed Dec 3 21:55:03 UTC 2008


Ern jura wrote:
> After installing CentOS 5.2 on my Dell inspiron 1525 laptop, the sound
> was inactive, I then installed Alsa-Driver, Alsa-utils, Alsa-plugins and
> Alsa-libs the ATrpms site. The speakers then work fine, but when I plug
> in headphones, the sound begins to fade out and eventually becomes
> completely quiet. I have checked the Volume Manager and nothing is muted
> including the Headphones volume, when I unplug the headphones the
> speakers are also quiet. The sound card is a HDA-INTEL. Any suggestions
> and solutions?
>
> NOTE: THE SPEAKERS WORK FINE, THE PROBLEM ONLY OCCURS THE MOMENT I PLUG
> IN HEADPHONES. HOW CAN I USE HEADPHONES?
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos

check your modprobe.conf, my thinkpad works perfect with intel hda sound
or post your lspci output
here is my /etc/modprobe.conf for sound
>> alias snd-card-0 snd-hda-intel
>> options snd-card-0 index=0
>> options snd-hda-intel index=0
>> remove snd-hda-intel { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || : ; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-hda-intel
here is my lspci output
> 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
> 00:1b.0 0403: 8086:27d8 (rev 02)

PS you do not need atrpms for this driver






More information about the CentOS mailing list