[CentOS] cpuspeed problems with 5.2 and 2.6.18-92.1.18 kernel revision

ArcosCom Linux User linux at arcoscom.com
Thu Dec 18 00:09:58 UTC 2008


The same as before, instead compile I do the dd comand and see the
/proc/cpuinfo info at the same time the cpuspeed monitor under gnome shows
the same as cpuinfo: 800Mhz.

Another way to go?

Thanks

El Jue, 18 de Diciembre de 2008, 0:20, MHR escribió:
> On Wed, Dec 17, 2008 at 3:00 PM, ArcosCom Linux User <linux at arcoscom.com>
> wrote:
>> Ok, but is not working fine.
>>
>> The last try:
>>   1) Power off the laptop along 2/3 hours.
>>   2) Power on and log into gnome.
>>   3) The cpuspeed monitor shows that all is working fine.
>>   4) Some minutes after, the speed goes down to 800 MHz and no more
>> wants
>> to grow up. I can't change to force performance or using userspace and
>> select the speed.
>>
>> Any help more about?
>>
>> If I launch any heavy compilation (as kernel compilation), the speed
>> don't
>> want to grow up. Really is working fine under these circumstances with
>> the
>> performance governor selected?
>>
>
> First, please do not top post in this forum / on this list.
>
> Second, try this:
>
> dd if=/dev/zero of=/dev/null <some huge number of blocks>
>
> and see if that drives your cpuspeed up.
>
> BTW, how are you checking the cpuspeed?  Are you looking at /proc/cpuinfo?
>
> HTH
>
> mhr
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
>




More information about the CentOS mailing list