[CentOS] Centos 5.2 upgrade - urlopen error unknown url type: media

Robert Moskowitz rgm at htt-consult.com
Thu Jul 3 12:46:12 UTC 2008


My first notebook upgrade:

I repaired my old HP nc4010 (bought a new hinge on ebay) and realized 
this was the perfect way to test out the upgrade to 5.2 before doing it 
on my production notebook.

First I updated to 'current' 5.1 (by current I mean I have not synced my 
5.1 local repo since building my 5.2 repo).  I had not used my nc4010 
for a while and the kernel was at 2.6.18-53.1.13 (update took it to 
1.21).  Rebooted and system still working.

I then pointed my CentOS-Base.repo to my 5.2 repo.  I did a yum clean 
all then a yum update yum* rpm and below is what happened:

=======================================================
[root at nc4010 yum.repos.d]# yum clean all
Loading "installonlyn" plugin
Cleaning up Everything

[root at nc4010 yum.repos.d]# yum update yum* rpm
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Update Process
Setting up repositories
http://linuxdownload.adobe.com/linux/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 4] 
IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')>
Trying other mirror.
Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: adobe-linux-i386
[root at nc4010 yum.repos.d]# /etc/sysconfig/network-scripts/ifup-eth eth0
[root at nc4010 yum.repos.d]# yum update yum* rpm
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Update Process
Setting up repositories
adobe-linux-i386          100% |=========================|  951 B    
00:00    
kbs-CentOS-Extras         100% |=========================|  951 B    
00:00    
base                      100% |=========================| 1.3 kB    
00:00    
updates                   100% |=========================|  951 B    
00:00    
addons                    100% |=========================|  951 B    
00:00    
extras                    100% |=========================| 1.1 kB    
00:00    
Reading repository metadata in from local files
primary.xml.gz            100% |=========================|  10 kB    
00:00    
################################################## 17/17
primary.xml.gz            100% |=========================|  157 B    
00:00    
primary.xml.gz            100% |=========================| 821 kB    
00:00    
################################################## 2453/2453
primary.xml.gz            100% |=========================|  91 kB    
00:00    
################################################## 165/165
primary.xml.gz            100% |=========================|  157 B    
00:00    
primary.xml.gz            100% |=========================|  74 kB    
00:00    
################################################## 244/244
Resolving Dependencies
--> Populating transaction set with selected packages. Please wait.
---> Downloading header for yum-metadata-parser to pack into transaction 
set.
media://1213888991.267240%231/CentOS/yum-metadata-parser-1.1.2-2.el5.i386.rpm: 
[Errno 4] IOError: <urlopen error unknown url type: media>
Trying other mirror.
Error: failed to retrieve 
CentOS/yum-metadata-parser-1.1.2-2.el5.i386.rpm from base
error was [Errno 4] IOError: <urlopen error unknown url type: media>
=======================================================

I rebooted my local repo server.  No change.

I downloaded a new copy of yum-metadata-parser-1.1.2-2.el5.i386.rpm from 
mirror.centos.org/centos/5.2/os/i386/CentOS/.  No change. (dated Jun 14, 
mine was dated Jun 24, the day I built my repo. but file sizes are 
identical).

What am I missing here?





More information about the CentOS mailing list