[CentOS] Problem with running Centos 5.2 on Dell Optiplex 330

Josh Donovan josh.dvan at yahoo.co.uk
Sun Sep 7 13:46:58 UTC 2008


--- On Sun, 7/9/08, Pete Kay <petedao at gmail.com> wrote:

> From: Pete Kay <petedao at gmail.com>
> Subject: [CentOS] Problem with running Centos 5.2 on Dell Optiplex 330
> To: centos at centos.org
> Date: Sunday, 7 September, 2008, 12:48 PM
> Hi,
> 
> I am havind deep trouble with a bunch of our newly arrived
> Optiplex
> 330 as it can't run Centos 5.2 property.
> 
> The installation works fine, but when it boots up, it
> can't be
> connected to the network.  I am getting error saying "
> link is not
> ready" when doing system-config-network.  I check
> lspci and it can
> detect the network controller no problem.  The light next
> to the cable
> is also on as well.
> 
> Does anyone know how I can fix this problem?
> 
> We should have bought just one and see if it works before
> buying more,
> and now we are stuck.
> 
> Could someone please kindly give any suggestion?  Any help
> will be
> greatly appreciated.
> 
> Best Regards,
> Pete
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos


The problem is not with Dell Optiplex as Dell themselves ship systems with Linux, I would reckon it is your admin skills in question here. I have successfully ran Fedora/Red Hat/CentOS on Dell boxes and the network card was automagically recognised. You do have to configure the network though.

Look at the CentOS admin docs or look at an old online tutorial http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialNetworking.html#GUI

Thanks,
Josh


      



More information about the CentOS mailing list