[CentOS] Re: Standby Issue

Scott Silva ssilva at sgvwater.com
Fri Sep 12 21:50:46 UTC 2008


on 9-12-2008 9:58 AM Test spake the following:
> Hi List,
> 
> I'm running Centos 5.2 on an Pentium III-1000
> 
> The box has been running for almost a year without any (hardware) issues.
> 
> SInce a few weeks the box goes into standby (power led flashes) without
> any obvious reason (ie. i cannot find anything). This happens randomly 
> (box runs for 1 day and does this, next time it runs for 5 days and it
> happens).
> Normally when a box goes into standby, you should be able to start it
> again pressing the power button, but this does not work. I have to
> completely unplug it and then it boots up again (after plugging it in
> again ;-))
> 
> I thought it was due to a kernel upgrade from 2.6.18-92.1.6 to 2.6.18-92.1.10,
> but after a downgrade the same issue occurred
> 
> I have checked about all settings (loaded modules, logfiles, bios etc.)
> I have stopped the acpid, still no go...
> cpuspeed is not running...
> Bios has got all powermanagement stuff disable..
> 
> So basically i am looking for some hints on solving this...
> 
> Anyone...?
> 
CPU fans starting to die. Overheating. Old age. Electrical problems.
I had an old server that actually had a mouse crawl into it and die. Couldn't 
find an opening I thought it could get into, and even suspected foul play. 
(not on the mouses death, but on its placement in the case)



-- 
MailScanner is like deodorant...
You hope everybody uses it, and
you notice quickly if they don't!!!!

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 250 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20080912/ae948ee0/signature.bin


More information about the CentOS mailing list