[CentOS] X won't start

JohnS jses27 at gmail.com
Sun Apr 19 20:24:41 UTC 2009


On Sun, 2009-04-19 at 13:54 -0500, Robert wrote:
> 
> William L. Maltby wrote:
> > On Sun, 2009-04-19 at 12:25 -0500, Robert wrote:
> >   
> <snip>
> 
> >> <snip sig stuff>
> >>     
> >
> > Again, I'm not really knowledgeable about this stuff.
> >
> > HTH
> >   
> First, thanks to both you and John Stanley and anyone else whose reply I 
> lost.
> 
> Finally, after beating up on myself, I found an <empty>  
> ~/.Xclients-default file.  Not missing, but empty!
> Copying the file from the newly created user fixed the problem.
> 
>         This is after the repair:
>         [rj at mavis ~]$ ls -l  ~/.X*
>         -rw------- 1 rj rj 222 Mar 19 11:52 /home/rj/.Xauthority
>         -rwxr-xr-x 1 rj rj 189 Jun 20  2007 /home/rj/.Xclients
>         -rwxr-xr-x 1 rj rj 189 Apr 19 13:09 /home/rj/.Xclients-default
> 
> 
> I don't understand why .Xclients and .Xclients-default are the same 
> length (or even why both are needed).
> 
>         [rj at mavis ~]$ cat .Xclients
>         #! /bin/bash
> 
>         # Created by Red Hat Desktop Switcher
> 
>         if [ -e "$HOME/.Xclients-$HOSTNAME$DISPLAY" ]; then
>             exec $HOME/.Xclients-$HOSTNAME$DISPLAY
>         else
>             exec $HOME/.Xclients-default
>         fi
>         [rj at mavis ~]$                            
> 
> and
> 
>         [rj at mavis ~]$ cat .Xclients-default
>         #! /bin/bash
>         # Created by Red Hat Desktop Switcher
> 
>         WM="startkde"
>         WMPATH="/usr/bin /opt/bin /usr/local/bin /usr/X11R6/bin"
> 
>         for p in $WMPATH ; do
>                 [ -x $p/$WM ] && exec $p/$WM
>         done
> 
>         exit 1
>         [rj at mavis ~]$    
> 
> 
> But startx sure grows disappointed in a hurry if the latter is empty.
---
Interesting.. Upstream mentions in bugzilla that the kernel module is
not loaded. Maybe if that specific file is not present that is what
happens also?>



More information about the CentOS mailing list