[CentOS] USB device not detected (CentOS 4.7)

Bart Schaefer barton.schaefer at gmail.com
Tue Apr 28 18:58:36 UTC 2009


On Tue, Apr 28, 2009 at 10:01 AM, Craig White <craigwhite at azapple.com> wrote:
> On Tue, 2009-04-28 at 09:48 -0700, Bart Schaefer wrote:
>> I recently purchased an I/O Magic USB enclosure for 3.5" IDE
> ----
> check what it says about the drive in dmesg after you plugged it in.

Hmm.

usb 1-6: new high speed USB device using address 4
scsi7 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
  Vendor: HDS72251  Model: 6VLAT80           Rev:  0 0
  Type:   Direct-Access                      ANSI SCSI revision: 02
SCSI device sdd: 321672960 512-byte hdwr sectors (164697 MB)
sdd: assuming drive cache: write through
SCSI device sdd: 321672960 512-byte hdwr sectors (164697 MB)
sdd: assuming drive cache: write through

(so far this is correct, it's a 160GB drive in the enclosure)
(the leading space on the next line is literally there in dmesg)

 sdd:SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
 unable to read partition table
Attached scsi disk sdd at scsi7, channel 0, id 0, lun 0
USB Mass Storage device found at 4
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
Buffer I/O error on device sdd, logical block 0
SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 8
Buffer I/O error on device sdd, logical block 1

(the last three lines then repeat for each of sectors 16-568, logical
blocks 2-71)

SCSI error : <7 0 0 0> return code = 0x10070000
end_request: I/O error, dev sdd, sector 512
Buffer I/O error on device sdd, logical block 64
usb 1-6: USB disconnect, address 4

(that's where I unplugged)


More information about the CentOS mailing list