[CentOS] error when join my Centos machine to win2003 ADS server

fabian dacunha fabian at baladia.gov.kw
Thu Mar 26 20:22:13 UTC 2009


Dear All,

I have succesfully managed to have my kerberos configured n working
without error when i say

kinit Administrator
and after entering password it works fine

my krb5.conf
--------------

[logging]
default = FILE:/var/log/krb5libs.log
kdc = FILE:/var/log/krb5kdc.log
admin_server = FILE:/var/log/kadmind.log

[libdefaults]
 default_realm = BALADIA.LOCAL
 dns_lookup_kdc = false

 dns_lookup_realm = false
[realms]
BALADIA.LOCAL = {
   default_domain = baladia.local
  kdc = 172.16.2.227:88
  admin_server = 172.16.2.227:749
  kdc = KMUN
}

[domain_realm]
baladia.local = BALADIA.LOCAL

--------------------------------

klist shows

icket cache: FILE:/tmp/krb5cc_0
Default principal: Administrator at BALADIA.LOCAL

Valid starting     Expires            Service principal
03/26/09 11:33:04  03/26/09 21:33:18  krbtgt/BALADIA.LOCAL at BALADIA.LOCAL
        renew until 03/27/09 11:33:04


Kerberos 4 ticket cache: /tmp/tkt0
klist: You have no tickets cached

------------------------

now i configured /etc/samba/smb.conf but when i try to join the domain

 net ads join -U Administrator
Administrator's password:
[2009/03/26 21:58:05, 0] utils/net_ads.c:ads_startup_int(286)
  ads_connect: No logon servers
Failed to join domain: No logon servers

after googling and tryin various options in /etc/samba/smb.conf file here
is the latest smb.conf file
---------------------

[global]
#--authconfig--start-line--

# Generated by authconfig on 2009/03/26 12:50:28
# DO NOT EDIT THIS SECTION (delimited by --start-line--/--end-line--)
# Any modification may be deleted or altered by authconfig in future

   workgroup = BALADIA.LOCAL
;   password server = kmun.baladia.local
   password server = 172.16.2.227
   realm = KMUN.BALADIA.LOCAL
   security = ads
   idmap uid = 16777216-33554431
   idmap gid = 16777216-33554431
   winbind separator = +
   template shell = /bin/bash
   winbind use default domain = true
   winbind offline logon = false
   encrypt passwords = yes
  log level = 3
#--authconfig--end-line--
        encrypt passwords = yes
       dns proxy = no
       server string = Samba Server Version %v
       os level = 20
      client use spnego = no
        server signing = auto

--------------------------------------

where i could be goin wrong
i would be thankful and really apprecite your advice for any setting in my
smb.conf file

Is there anything else to check

when i run testparam it gives no errors

thnks and Regards

Fabian








-- 
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.



More information about the CentOS mailing list