[CentOS] Cannot get CentOS to install

JohnS jses27 at gmail.com
Fri Mar 27 23:22:05 UTC 2009


On Fri, 2009-03-27 at 15:10 -0700, Scott Silva wrote:
> on 3-27-2009 1:07 PM Michael Peterson spake the following:
> > JohnS wrote:
> >> On Wed, 2009-03-25 at 14:15 -0500, Michael Peterson wrote:
> >>   
> >>> JohnS wrote:
> >>>     
> >>>> On Mon, 2009-03-23 at 15:21 -0500, Michael Peterson wrote:
> >>>>
> >>>>   
> >>>>       
> >>>>> I would really like to get CentOS 5.2 or 5.3 installed on the system if 
> >>>>> there is a work around.
> >>>>>     
> >>>>>         
> >>>> ---
> >>>> What are you using to burn the CDs? How old is the CD Drive that your
> >>>> are using to install? How old is the cable? Last thing strip it down to
> >>>> the bare minimum harwdare and install?
> >>>>
> >>>> JohnStanley
> >>>>       
> >>   
> >>>>   
> >>>>       
> >>> I burned the CD images on Windows using Roxio and an AOpen DVD Read/ 
> >>> CDRW drive.
> >>>
> >>> The burned CD's test fine in more than one system.
> >>> I do have to test them with ide=nodma to get them to pass.
> >>>
> >>> The CD Drive and IDE Cable on the system I am trying to install is 5 
> >>> years old.
> >>>
> >>> I searched the CentOS site and mailing list for similar issues and found 
> >>> one dating back to last year.
> >>> The anaconda errors were similar.
> >>>
> >>> I finally got 5.2 to install and the fix was to tell the kernel to 
> >>> ignore the ide tape device.
> >>> The tape drive is on hdd and the following allowed me to do a GUI 
> >>> install with 512 MB.
> >>>
> >>> linux ide=nodma hdd=none
> >>>     
> >> Just currious does the tape drive work since install? Would like like to
> >> know the brand of it also for reference.
> >>
> >>   
> >>> I thought I would post my result so that this request for help could be 
> >>> closed.
> >>>
> >>> Thanks for having this list to provide the avenue to a solution.
> >>>     
> >> JohnStanley
> >>
> >> _______________________________________________
> >> CentOS mailing list
> >> CentOS at centos.org
> >> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
> >>   
> > 
> > I have used mt and cpio to access the tape drive with and they work fine.
> > 
> > The tape drive is an ECRIX VXA-1a ATAPI TAPE drive.
> It must resemble a hard drive just enough to confuse the installer.
--
That's why I wondered and wanted to know. Seems like BSD has the same
problem with the same tape drive.

JohnStanley



More information about the CentOS mailing list