[CentOS] Installing CentOS 5.4 64bit on server with LSI SAS 1068E controller.

Billy Huddleston billy at ivdc.com
Mon Nov 30 19:10:38 UTC 2009


It's listed as a MegaRAID controller. I've tried the following drivers 
suggested by Supermicro with no success.

megasr-13.10.0708.2009-1-rhel50-ga-all.img
megasr-13.10.0708.2009-1-rhel50-u1-all.img
megasr-13.10.0708.2009-1-rhel50-u2-all.img
megasr-13.10.0708.2009-1-rhel50-u3-all.img

 From what I can tell from reading, it is a software RAID and putting it 
in IT mode makes it work as a JBOD.  I'm not understanding how to do 
RAID 10 with it in IT mode.

Thanks, Billy

Larry Brigman wrote:
> On Fri, Nov 27, 2009 at 2:35 PM, Billy Huddleston <billy at ivdc.com> wrote:
>   
>> I'm trying to install CentOS 5.4 on a machine with a LSI SAS 1068E
>> controller.  I've googled all over the place and found a few different
>> drivers for RHEL5 for it.. and tried a few of them.. Some will load,
>> some complain that this isn't the correct version.. non of them work
>> when it comes to showing Hard Drivers in the partition manager. The
>> machine is a Supermicro SYS-6015V-M3 server. Any help would be appreciated.
>>
>>     
>
> run lspci on the system from the rescue mode of the installer disk.
> It will probably say something
> like Megaraid.
>
> We have a newer motherbaord from Super Micro and we had the same problem.
> The motherboard data info says LSI 1068E but depending on the jumper
> setting of the board it could be
> 1078E instead and that is not supported by Linux until a much later
> kernel (2.6.32).
>
> Jumper for IT mode and get the IT firmware and things will work correctly.
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
>
>   
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20091130/3ca371c1/attachment.html 


More information about the CentOS mailing list