[CentOS] xen guest system - install source - NOT

Pasi Kärkkäinen pasik at iki.fi
Sun Oct 11 00:19:09 UTC 2009


On Thu, Oct 08, 2009 at 05:00:58PM +0300, Jussi Hirvi wrote:
> On 8.10.2009 16:14, Jussi Hirvi wrote:
> >> On Thu, Oct 08, 2009 at 01:54:47PM +0300, Jussi Hirvi wrote:
> >>>> On Oct 8, 2009, at 7:19 AM, Jussi Hirvi wrote:
> >>>>
> >>>>> I am installing my first xen system (CentOS 5.3). The host system
> >>>>>  seems to be ok.
> >>>>>
> >>>>> I am following this tutorial: 
> >>>>> http://www.howtoforge.com/installing-xen-on-centos-5.2-i386-p2
> >>>>>
> >>>>> Now I try to use virt-install to install the first guest system,
> >>>>> but I cannot find a working install source.
> >>>>>
> >>>>> I have tried at least these:
> >>>>>
> >>>>> http://ftp.funet.fi/pub/mirrors/centos.org/5.3/isos/i386/
> >>>>>
> >>>>> http://ftp.funet.fi/pub/mirrors/centos.org/5.3/isos/i386/CentOS-5.3-i386-netinstall.iso
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> Always I get "Could not find an installable distribution".
> >>>>>
> >>>>> What should I use as path?
> >>> On 8.10.2009 13:28, Giovanni P. Tirloni wrote:
> >>>> It's not looking for ISOs. Try this:
> >>>>
> >>>> http://ftp.funet.fi/pub/mirrors/centos.org/5.3/os/i386/
> >>>>
> >>>> -Giovanni
> >>> Thanks, that seems to work. (Funny, I thought I had tried that already.)
> >>>
> >>> Now I get another odd error, though (though maybe temporary):
> >>>
> >>>> ValueError: Invalid URL location given:
> >>>> http://ftp.funet.fi/pub/mirrors/centos.org/5.3/os/i386/images/xen/vmlinuz
> >>>> [Errno 14] HTTP Error 503: Service Temporarily Unavailable
> >>> ...though I can start downloading that file manually in the browser 
> >>> quite ok.
> >>>
> >>> Anyway, I will try that path again another time, let's see.
> >>>
> > On 8.10.2009 15:22, Pasi Kärkkäinen wrote:
> >> Try using ftp:// instead.
> >>
> >> I think funet is using some fancy http error pages that confuse
> >> anaconda.
> >>
> >> -- Pasi
> 
> Hm, not so simple. Now I got the installation (with program 
> virt-install) to begin, but then I would see a dialog screen asking for 
> ftp server, and path containing OS for my architecture. I gave for 
> example the following two values:
> 	ftp.funet.fi
> 	pub/mirrors/centos.org/5.3/os/i386
> (the latter with and without slashes at beginning and end),
> but always I get the same dialog screen back after a couple of minutes 
> of blank screen. No error messages.
> 
> So I am baffled again. Has someone been here before?
> 

I've installed MANY times from ftp.funet.fi using ftp:// (and
virt-install or virt-manager). Works for me.

-- Pasi



More information about the CentOS mailing list