[CentOS] Wireless problem

Ned Slider ned at unixmail.co.uk
Fri Oct 15 12:11:12 EDT 2010


On 15/10/10 13:37, Giles Coochey wrote:
> On 15/10/2010 06:06, David wrote:
>> Hi folks
>> I just installed Centos 5.5. I heard about the new changes in wifi
>> support. I tried a USB wifi card from Netgear, and It works fine. It
>> didn't en Centos 5.4, so that's great news.
>> The problem is I have a Linksys WUSB54GC USB wifi card and I want to
>> make it work.
>> I get this messages in /var/log/messages as soon as I plug it in.
>> Oct 14 22:56:20 lila kernel: usb 1-1: USB disconnect, address 2
>> Oct 14 22:56:21 lila kernel: usb 1-1: new full speed USB device using
>> uhci_hcd and address 3
>> Oct 14 22:56:22 lila kernel: usb 1-1: configuration #1 chosen from 1
>> choice
>> Oct 14 22:56:22 lila kernel: Registered led device: rt73usb-phy1::radio
>> Oct 14 22:56:22 lila kernel: Registered led device: rt73usb-phy1::assoc
>> Oct 14 22:56:22 lila kernel: Registered led device: rt73usb-phy1::quali
>> Oct 14 22:56:22 lila kernel: usbcore: registered new driver rt73usb
>> Oct 14 22:56:23 lila firmware_helper[2605]: Loading of
>> /lib/firmware/rt73.bin for rt73usb driver failed: No such file or
>> directory
>> Oct 14 22:56:23 lila kernel: phy1 -> rt2x00lib_request_firmware: Error
>> - Failed to request Firmware.
>> I googled it but nothing re
> Hi,
>
> Didn't google enough... please try installing the firmware available
> from Elrepo for this card:
>
> http://elrepo.org/tiki/rt73usb-firmware
>

Indeed, and it's even covered on the CentOS wiki:

http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/Wireless#head-a7388039af96da5400e599133447452d2ca61fb5





More information about the CentOS mailing list