[CentOS] udev works ok in CentOS 6.x??

C. L. Martinez carlopmart at gmail.com
Tue Mar 13 11:19:46 EDT 2012


On Tue, Mar 13, 2012 at 8:30 AM, C. L. Martinez <carlopmart at gmail.com> wrote:
> Hi all,
>
>  I have strange problem with my persistent names applied to iscsi
> disks. I have configured an udev rule to assign static iscsi disk
> names:
>
> KERNEL=="sd[a-z]", SUBSYSTEM=="block", PROGRAM="/sbin/scsi_id
> --whitelisted --replace-whitespace --device=/dev/$name",
> RESULT=="1iTGTDSK9a2c73ce654d0ca6", NAME="iscsi/sda"
> KERNEL=="sd[a-z][0-9]*", SUBSYSTEM=="block", PROGRAM="/sbin/scsi_id
> --whitelisted --replace-whitespace --device=/dev/$name",
> RESULT=="1iTGTDSK9a2c73ce654d0ca6", NAME="iscsi/sda%n"
>
>  When udev starts, it seems it works:
>
> [root at cossrv01 rules.d]# ls -la /dev/iscsi/sda
> brw-rw---- 1 root disk 8, 16 Mar 12 11:42 /dev/iscsi/sda
>
> After this, I try to create a lvm volume:
>
> [root at cossrv01 rules.d]# pvcreate /dev/iscsi/sda
>
>  ... and works. But:
>
> [root at cossrv01 rules.d]# pvdisplay
>  --- Physical volume ---
>  PV Name               /dev/sdb
>  VG Name               cmdata
>  PV Size               64.00 GiB / not usable 4.00 MiB
>  Allocatable           yes
>  PE Size               4.00 MiB
>  Total PE              16382
>  Free PE               12542
>  Allocated PE          3840
>  PV UUID               rSuu5T-VtRl-ffDd-5Vtm-CBhS-UffO-sFgCRX
>
> Why? Why pvdisplay doesn't shows /dev/iscsi/sda instead of /dev/sdb??
> It is a big problem when multiple iscsi disks are assigned in aleatory
> form ... and with CentOS 5.x this procedure works out of the box ...
> (with RHEL6.x doesn't works neither, but it works with RHEL5.x).
>
> Thanks.

Please, any help?


More information about the CentOS mailing list