Dank voor het antwoord. Ik ga het proberen met Fedora 9. Ben erg benieuwd. Ik heb tot nu toe altijd ubuntu en kubuntu gedraaid. Ik was XP zat, vooral het blauwe scherm, ik heb vroeger met unix gewerkt (System V op motorola VME en later HPUX en AIX. Niet veel direct mee gewerkt maar ik ontwierp toen netwerken (eind jaren 80). Daarna niets meer met computers gedaan. Toen hoorde ik van linux en heb op advies van een kennis ubuntu geinstalleerd. Dat werkte zo uit de doos. Daarna steeds upgedate/grade en overgegaan op KDE. Mijn laptopje werd wat gammel dus nietsvermoedend een mooie uitgezocht en gelijk Kubuntu HH erop. Een nachtmerrie, kon zelfs op een gegeven moment het systeem niet meer opstarten. Nadat die vriend er een middag in had zitten spitten werkte alles op het audio na. Ik ben zendamateur en audio is voor veel dingen voor mij belangrijk dus toen Centos.
Maar het kan geen kwaad om de nadruk op hardware te leggen en dan vooral waar op te letten of hoe te testen. Voor beginners is de centos install erg fijn. Heel gebruikersvriendelijk.
Het probleem met de meeste wiki's is dat je als "amateur" daardoor vaak zelf je systeem verknalt. Je typt dingen over omdat men je een link geeft maar vaak werkt er iets niet omdat het net voor een andere kernel of systeem is of vergeten ze er bij te zetten dat je root of juist niet moet zijn. Ook staan er dingen als: zorg wel dat je huppelde pup enabelt ofzo hebt maar geen uitleg over wat dat is en hoe je dat doet. De wiki op centos vind ik wel een behoorlijke goede overigens. Helaas dat dat ATI verhaal niet werkte. Ik zal wel iets foutdoen maar het ging goed tot ik dat commando ati-driver-installer.enz.run moest geven. Dat deed niets.
Fred Op hoop van zege nu fedora
Op woensdag 14 mei 2008 14:49, schreef Dag Wieers:
On Wed, 14 May 2008, Fred Schneider wrote:
Dan zet je er toch Fedora op, en tegen de tijd dat CentOS 6 uit is (wat waarschijnlijk op Fedora 9 of 10 gebaseerd zou zijn), over op CentOS?
Dat ga ik dan toch maar proberen, wat adviseer je 8 of 9
Ik zou meteen voor Fedora 9 gaan.
Ik denk eigenlijk dat we de wiki moeten aanpassen om mensen hierover in te lichten op de CentOS Laptop pagina:
Als je hardware koopt zoek je best op voorhand uit welke componenten wel of niet werken onder Linux (in het algemeen) en wel of niet werken met de recentste CentOS (in het bijzonder).
Op die manier bespaar je jezelf onaangename verrassingen en zorg je indirect ook dat hardware met Linux support beter verkoopt dan hardware zonder Linux support.
Indien je met hardware zit die niet (of niet volledig) werkt met de recentste CentOS, dan is het wellicht aangewezen om de recentste Fedora te nemen in afwachting van een nieuwe toekomstige CentOS versie.
In het algemeen kies je je distributie niet in funktie van de hardware die je hebt, maar in het bovenstaande geval zijn we verplicht een uitzondering te maken. :-)
Wat voor algemene tips zouden hier nog bijhoren ?