[Arm-dev] Cubieboard5 performance

Pablo Sebastián Greco pablo at fliagreco.com.ar
Sat Oct 13 12:55:30 UTC 2018


El 9/10/18 a las 14:41, Andreas Reschke escribió:
> Am 21.08.18 um 12:14 schrieb arm_ml at rirasoft.de:
>> El 20/8/18 a las 15:57, Iván Chavero escribió:
>>>>>>>
>>>>>> I had to apply some patches to the sunxi kernel that were pending
>>>>>> to
>>>>>> be merged upstream in order to have SMP and HDMI running.
>>>>>> I also had to patch the kernel's dtb for the HDMI running (i've
>>>>>> been
>>>>>> to lazy to send the patch to the kernel list), if you need it i
>>>>>> can
>>>>>> upload this code to github or i can pack you a kernel+initramfs
>>>>>> for
>>>>>> you to use it with your cubieboard5
>>>>>> Cheers,
>>>>>> Ivan
>>>>>>
>>>>> Ivan, that kernel has both smp and your patch included ;-).
>>>>> Either way, I'll try to update to 4.18 in a few days.
>>>>>
>>>> Let me know if i can help, i have my cubieboard5 clusters running if
>>>> there's need for testing  and other stuff.
>>>>
>>> Iván, I didn't have time today to build 4.18 today, but I pushed
>>> 4.17.17, and it should appear here
>>> https://armv7.dev.centos.org/repodir/community-kernel-latest/kernel/
>>> between today and tomorrow.
>>> It has smp for a83t (bananapi-m3 and cubieborard5)
>>> Your hdmi patch for cubieboard5.
>>> Some other fixes for R40.
>>>
>>> It would be great if you could test it.
>>
>> Hello Pablo, Iván,
>>
>> thank you very much for your work. With this kernel everything seems 
>> to work: 8CPUs, Ethernet, USBtoSATA, not tested: HDMI
>>
>> I'm now in the process to copy everything from SD-Card to the onboard 
>> EMMC, so I can boot from it.
>>
>>
>> With your work I have a powerfull device.
>>
>> Thanks
>> Andreas
>>
>> (thinking what can I do with the cubietruck plus: Time-Server (DCF77) 
>> ? DNS-Server? Pi-Hole? ...?)
>>
>> PS: sometimes I get these messages in the syslog:
>> [  286.918766] usb usb2-port1: attempt power cycle
>> [  287.295335] ehci-platform 1c1b000.usb: port 1 reset error -110
>> [  288.193314] ehci-platform 1c1b000.usb: port 1 reset error -110
>> [  289.033322] ehci-platform 1c1b000.usb: port 1 reset error -110
>> [  289.873370] ehci-platform 1c1b000.usb: port 1 reset error -110
>> [  290.713280] ehci-platform 1c1b000.usb: port 1 reset error -110
>> [  291.344084] usb usb2-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is 
>> bad?
>>
>> No USB-Device plugged in.
>> _______________________________________________
>> Arm-dev mailing list
>> Arm-dev at centos.org
>> https://lists.centos.org/mailman/listinfo/arm-dev
>
> Hello Pablo,
>
> I'm getting more and more failures at the syslog concerning USB (see 
> above). Is there a solution? Kernel-Update?
Sorry, no news about that, have you tested the latest fedora kernel 
(4.19.x based)?, just to see if anything changes?
>
> BTW: did the HDD-RAID board work with CentOS and this kernel 
> (4.17.17-200.el7.armv7hl) ?
Haven't tested, but if it doesn't work, let me know and we'll investigate.
BTW, I'll be building a test 4.18.14, it should appear tomorrow. (takes 
a while to build :-))
>
> Thanks
>
> Andreas
>
>
>
Pablo


More information about the Arm-dev mailing list