[CentOS-virt] kvm windows 7 attempts: amd 2, intel 0

Mr. X tlviewer at yahoo.com
Mon Dec 28 09:11:04 UTC 2009


To explore kvm installs via Virt-Manager, I tried win7 installs in 3 different hosts. All 3 have 2G of RAM or more.

Windows 7 Ultimate in 2.5 GB DVD ISO

  1) Centos 5.4, AMD am2, Athlon 64 x2 4600+
     works 2nd attempt after setup of Br0 (bridged network)

  2) OpenSuSE 11.2, AMD am2, Athlon 64 x2 5200+
     works with defaults (Br0 is setup on OS install)
      virt-manager 0.8.0-5

  3) Centos 5.4, Intel LGA 775 C2D, E7600 3.0 Ghz
     fails in shelled kvm and Virt-Manager with Br0

the Intel C2D box works so well - cooler and faster then the other two - but somehow the kvm intel support seems flawed. The win7 install gets past 2 boots and issues a VM exception in vcpu0 right after the third boot.

Maybe someone else succeeded with a similar Intel setup.


------------- win7kvm.xml -------------
<domain type='kvm'>
    <type arch='i686' machine='pc'>hvm</type>
    <boot dev='hd'/>
  <clock offset='localtime'/>
    <disk type='file' device='disk'>
      <driver name='qemu'/>
      <source file='/data2/kvm/win7.img'/>
      <target dev='hda' bus='ide'/>
    <disk type='file' device='cdrom'>
      <driver name='qemu'/>
      <source file='/data2/kvm/WIN7_Ultimate_EN_DVD.iso'/>
      <target dev='hdc' bus='ide'/>
    <interface type='bridge'>
      <mac address='54:52:00:36:a2:59'/>
      <source bridge='br0'/>
      <model type='rtl8139'/>
    <input type='mouse' bus='ps2'/>
    <graphics type='vnc' port='-1' autoport='yes' keymap='en-us'/>
----------- unsnip -----------------


More information about the CentOS-virt mailing list