[CentOS] Re: Dovecot .99 Bug - LF not found where expected

Scott Silva ssilva at sgvwater.com
Thu Jun 7 18:08:59 UTC 2007

John Hinton spake the following on 6/7/2007 10:59 AM:
> Scott Silva wrote:
>> John Hinton spake the following on 6/7/2007 10:30 AM:
>>> Chris Mauritz wrote:
>>>> Scott Silva wrote:
>>>>>>> Thanks,
>>>>>>> John Hinton
>>>>>> Having had yet another of these errors, I was able to test
>>>>>> deleting the
>>>>>> first line in the mail file. Removing that single LF fixed the
>>>>>> problem.
>>>>>> Still wondering what I should do as this is obviously something
>>>>>> that is
>>>>>> now very old and very irritating. It is a bug.
>>>>>> John Hinton
>>>>> A RedHat bug report is your only option if you stay with 0.99.
>>>>> I bit the bullet and upgraded to 1.0.0 with an rpm from rpmforge.
>>>>> The performance is much better. Almost as much improvement as when I
>>>>> first
>>>>> switched from wuimap.
>>>> I agree with Scott.  I also bit the bullet and went to 1.0 (also from
>>>> rpmforge) and am testing it now.  It is noticeably faster and I look
>>>> forward to not dealing with that bug again (though it doesn't happen
>>>> very often).
>>>> Best,
>>> I have filed bug report:
>>> https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=243168
>>> If any of you want to follow/participate.
>>> John Hinton
>> I don't think RedHat will upgrade to 1.0 since the config file format is
>> different. But stranger things have happened.
> I sort of expected that might be the case.. but they've made backported
> repairs many times in the past. Maybe we'll get lucky? Otherwise, I
> guess I'll either ride it out until all the systems are on version 5,
> throw in the towel and dump dovecot, or go outside of the standard
> packaging and do what you did. At least I'll see on my version 5 systems
> any time when dovecot is patched and know to go look for a patch to my
> other systems.
> I feel better about having some banter on this issue. I spent hours
> trying to figure out what was happening, have spent hours dealing with
> email issues and found very little in my googling to figure out what
> exactly was happening. I've only had one worse 'search' experience. If
> you ever have an issue with 'My Computer' in windoze, especially if it's
> doing something that might be common, like locking up... try searching
> on that one!!! ;) The SquirrelMail generated log was actually the saving
> factor, pointing me to the LF issue.
> Thanks,
> John Hinton
The 1.0.0 upgrade was almost painless, but your pop3 users that leave mail on
the server will download again. Otherwise it works better with outlook and
outlook express, and the indexes are more robust on imap. 0.99 was almost
unusable with outlook and imap.


MailScanner is like deodorant...
You hope everybody uses it, and
you notice quickly if they don't!!!!

More information about the CentOS mailing list