[CentOS] Quantum scalar i40 tape partitions

Xinhuan Zheng xzheng at christianbook.com
Mon Jan 30 21:05:12 UTC 2012


Hi All,

I have a Quantum scalar i40 tape library. I need to configure it to TWO tape partition libraries, e.g., library_a and library_b, so that each library has its own tape drive. Then connect this physical tape library to two different CentOS servers so that each server can see its own media changer and tape drive. I once had a successful configuration on one host but NOT on the other. One host sees the media changer and one tape drive, while the other host only sees the tape drive. After I delete tape partitions and re-create them both servers are totally screwed up. This is CentOS 5.7 kernel 2.6.18-274.

On one server:

# cat /proc/scsi/scsi
Attached devices:
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
  Vendor: HP       Model: Ultrium 5-SCSI   Rev: Z58Z
  Type:   Sequential-Access                ANSI SCSI revision: 06
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 01
  Vendor: QUANTUM  Model: Scalar i40-i80   Rev: 135G
  Type:   Medium Changer                   ANSI SCSI revision: 03

# mtx -f /dev/sg0 inquiry
mtx: Request Sense: Long Report=yes
mtx: Request Sense: Valid Residual=no
mtx: Request Sense: Error Code=70 (Current)
mtx: Request Sense: Sense Key=Illegal Request
mtx: Request Sense: FileMark=no
mtx: Request Sense: EOM=no
mtx: Request Sense: ILI=no
mtx: Request Sense: Additional Sense Code = 25
mtx: Request Sense: Additional Sense Qualifier = 00
mtx: Request Sense: BPV=no
mtx: Request Sense: Error in CDB=no
mtx: Request Sense: SKSV=no
INQUIRY Command Failed

# mtx -f /dev/sg1 inquiry
mtx: Request Sense: Long Report=yes
mtx: Request Sense: Valid Residual=no
mtx: Request Sense: Error Code=70 (Current)
mtx: Request Sense: Sense Key=Illegal Request
mtx: Request Sense: FileMark=no
mtx: Request Sense: EOM=no
mtx: Request Sense: ILI=no
mtx: Request Sense: Additional Sense Code = 25
mtx: Request Sense: Additional Sense Qualifier = 00
mtx: Request Sense: BPV=no
mtx: Request Sense: Error in CDB=no
mtx: Request Sense: SKSV=no
INQUIRY Command Failed

On the other server:

tape drive (/dev/st0 not even present).

Can someone please help?

Thanks,

- xinhuan




More information about the CentOS mailing list