[CentOS] Centos6.5 -- Broadcom BCM4313 -- having trouble connecting

Johan Vermeulen jvermeulen at cawdekempen.be
Thu Dec 19 11:08:17 UTC 2013


Dear All,

I'm having trouble on 2 laptops Lenovo B580 since upgrading to Centos6.5.
( Because it's a Lenovo I cannot switch the network card for a better 
supported network card. )

There on the latest kernel :

root at jac network-scripts]# uname -a
Linux jac.cawdekempen 2.6.32-431.1.2.0.1.el6.x86_64 #1 SMP Fri Dec 13 
13:06:13 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux


With the help of the Elrepo Broadcom page I got the driver and that part 
works fine.
The network card works :

# vi /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
# PCI device 0x14e4:0x4727 (wl)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", 
ATTR{address}=="c0:14:3d:c1:f6:ef", ATTR{type}=="1", KERNEL=="eth*", 
NAME="eth1"

# uname -a
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr C0:14:3D:C1:F6:EF
           inet6 addr: fe80::c214:3dff:fec1:f6ef/64 Scope:Link
           UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:651
           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
           collisions:0 txqueuelen:1000
           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
           Interrupt:17





But I cannot connect to any wireless network with neither of the machines.

I click on the gnome-nm-applet and type in the password.

[root at jac network-scripts]# tail -f /var/log/messages
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Config: added 
'scan_ssid' value '1'
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Config: added 
'key_mgmt' value 'WPA-PSK'
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Config: added 'psk' 
value '<omitted>'
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Config: added 'group' 
value 'TKIP CCMP'
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Activation (eth1) Stage 
2 of 5 (Device Configure) complete.
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> Config: set interface 
ap_scan to 1
Dec 19 11:10:17 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  inactive -> scanning
Dec 19 11:10:18 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  scanning -> associating
Dec 19 11:10:28 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  associating -> disconnected
Dec 19 11:10:28 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  disconnected -> scanning
Dec 19 11:10:29 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  scanning -> associating
Dec 19 11:10:39 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  associating -> disconnected
Dec 19 11:10:39 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  disconnected -> scanning
Dec 19 11:10:40 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  scanning -> associating
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <warn> Activation 
(eth1/wireless): association took too long.
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): device state 
change: 5 -> 6 (reason 0)
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <warn> Activation 
(eth1/wireless): asking for new secrets
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <warn> Couldn't disconnect 
supplicant interface: Method "Disconnect" with signature "" on interface 
"fi.epitest.hostap.WPASupplicant.Interface" doesn't exist#012.
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <warn> Couldn't disconnect 
supplicant interface: Method "Disconnect" with signature "" on interface 
"fi.epitest.hostap.WPASupplicant.Interface" doesn't exist#012.
Dec 19 11:10:42 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): supplicant 
connection state:  associating -> disconnected
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): device state 
change: 6 -> 9 (reason 7)
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <warn> Activation (eth1) 
failed for access point (Clive)
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <info> Marking connection 
'Auto Clive' invalid.
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <warn> Activation (eth1) failed.
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): device state 
change: 9 -> 3 (reason 0)
Dec 19 11:10:43 jac NetworkManager[2148]: <info> (eth1): deactivating 
device (reason: 0).

googling for "centos6 WPASupplicant.Interface" doesn't exist#012" I 
found this bug:

http://bugs.centos.org/view.php?id=5834


could this be the same issue?

Greetings, J.



-- 
Johan Vermeulen
IT-medewerker
Caw De Kempen
johan.vermeulen at cawdekempen.be
0479.82.01.41

Opensource Software is the future.




More information about the CentOS mailing list