[CentOS] Repair grub GPT/UEFI?

Les Mikesell lesmikesell at gmail.com
Wed Jun 12 22:41:27 UTC 2013


On Wed, Jun 12, 2013 at 5:28 PM, Yves Bellefeuille <yan at storm.ca> wrote:
> On Wednesday 12 June 2013, Les Mikesell <lesmikesell at gmail.com> wrote:
>
>> ReaR won't work to back up/restore this system, complaining about the
>> UEFI. I cloned the drive  to a different server with
>> clonezilla-live which completed without errors but it won't boot.
>> I booted an install disk in rescue mode, did a chroot to
>> /mnt/sysimage and everything looked OK. A 'grub-install /dev/sda'
>> did not give any errors and I can now get it to boot to the grub>
>> prompt. What's the right way to fix the grub install here?
>
> Is the /boot/grub/grub.conf file correct?

I'm not sure what 'correct' is.   On this system there is a small FAT
partition in addition to the traditional /boot that is mounted as
/boot/efi and /etc/grub.conf is a symlink to
/boot/efi/EFI/redhat/grub.conf.   It is the first install I've seen
that looked anything like that.

The original has this - and I think the copy is the same:

#boot=/dev/sda1
device (hd0) HD(1,800,64000,0557c1a7-7538-4ba1-b81e-74c4328b8b8d)
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,1)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title CentOS (2.6.32-358.6.2.el6.x86_64)
        root (hd0,1)
        kernel /vmlinuz-2.6.32-358.6.2.el6.x86_64 ro
root=/dev/mapper/vg_trepdevl01-lv_root rd_NO_LUKS LANG=en_US.UTF-8
rd_NO_MD SYSFONT=latarcyrheb-sun16 rd_NO_DM
rd_LVM_LV=vg_trepdevl01/lv_swap  KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us
rd_LVM_LV=vg_trepdevl01/lv_root rhgb quiet crashkernel=auto
        initrd /initramfs-2.6.32-358.6.2.el6.x86_64.img

--
   Les Mikesell
     lesmikesell at gmail.com


More information about the CentOS mailing list