[CentOS] cron.daily and others, not running

wwp subscript at free.fr
Mon Jul 2 06:13:44 UTC 2018


Hello there,


I've just noticed that scripts in /etc/cron.{daily,weekly,...} are not
launched for several weeks (I noticed a `locate` not finding a recently
added binary). Exactly, it's since June 02, and `# service cron status`
says:

Redirecting to /bin/systemctl status crond.service
* crond.service - Command Scheduler
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/crond.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Sat 2018-06-02 19:22:57 CEST; 4 weeks 1 days ago
 Main PID: 1379 (crond)
    Tasks: 1
   Memory: 5.8M
   CGroup: /system.slice/crond.service
           `-1379 /usr/sbin/crond -n

Jun 02 19:22:57 ladybug systemd[1]: Started Command Scheduler.
Jun 02 19:22:57 ladybug systemd[1]: Starting Command Scheduler...
Jun 02 19:22:57 ladybug crond[1379]: (CRON) INFO (RANDOM_DELAY will be scaled with factor 73% if used.)
Jun 02 19:22:57 ladybug crond[1379]: (CRON) INFO (running with inotify support)
Jun 30 11:22:01 ladybug crond[1379]: (*system*) RELOAD (/etc/crontab)
Jun 30 20:06:01 ladybug crond[1379]: (*system*) RELOAD (/etc/crontab)
<eof>
-----------

So, service is running but what could happen that makes /etc/cron.* not
being fired?

/etc/sysconfig/crond hasn't been touched and defines an empty CRONDARGS=.

Stuff in /etc/crontab is running as expected, but it's maybe not
related anyway.


Regards,

-- 
wwp
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 836 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20180702/190a22d1/attachment.sig>


More information about the CentOS mailing list