<html>
<head>
<style>
.hmmessage P
{
margin:0px;
padding:0px
}
body.hmmessage
{
FONT-SIZE: 10pt;
FONT-FAMILY:Tahoma
}
</style>
</head>
<body class='hmmessage'>

Sorin Srbu wrote:
<blockquote cite="mid:48aaff39.2787420a.0151.ffff84b0@mx.google.com"
 type="cite">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; ">
  <meta name="Generator" content="Microsoft Word 12 (filtered medium)">
  <style>
<!--
 /* Font Definitions */
 @font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Tahoma;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
@font-face
        {font-family:"Microsoft Sans Serif";
        panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
p
        {mso-style-priority:99;
        mso-margin-top-alt:auto;
        margin-right:0cm;
        mso-margin-bottom-alt:auto;
        margin-left:0cm;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";}
pre
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted Char";
        margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Courier New";}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Microsoft Sans Serif","sans-serif";
        color:blue;
        font-weight:normal;
        font-style:normal;
        text-decoration:none none;}
span.HTMLPreformattedChar
        {mso-style-name:"HTML Preformatted Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted";
        font-family:Consolas;}
span.EmailStyle21
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Microsoft Sans Serif","sans-serif";
        color:blue;
        font-weight:normal;
        font-style:normal;
        text-decoration:none none;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page Section1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
  </style>
<!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapelayout v:ext="edit">
  <o:idmap v:ext="edit" data="1" />
 </o:shapelayout></xml><![endif]-->
  <div class="Section1">
  <div
 style="border-style: none none none solid; border-color: -moz-use-text-color -moz-use-text-color -moz-use-text-color blue; border-width: medium medium medium 1.5pt; padding: 0cm 0cm 0cm 4pt;">
  <div>
  <div
 style="border-style: solid none none; border-color: rgb(181, 196, 223) -moz-use-text-color -moz-use-text-color; border-width: 1pt medium medium; padding: 3pt 0cm 0cm;">
  <p class="MsoNormal"><b><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;"
 lang="EN-US">From:</span></b><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;"
 lang="EN-US"> <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:centos-bounces@centos.org">centos-bounces@centos.org</a>
[<a class="moz-txt-link-freetext" href="mailto:centos-bounces@centos.org">mailto:centos-bounces@centos.org</a>] <b>On Behalf Of </b>Toshaan
Bharvani<br>
  <b>Sent:</b> Tuesday, August 19, 2008 4:24 PM<br>
  <b>To:</b> <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:centos@centos.org">centos@centos.org</a><br>
  <b>Subject:</b> Re: [CentOS] wireless laptop configuration<o:p></o:p></span></p>
  </div>
  </div>
  <p class="MsoNormal"><span lang="EN-US"><o:p> </o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Sorin
Srbu wrote: <o:p></o:p></span></p>
  <div
 style="border-style: none none none solid; border-color: -moz-use-text-color -moz-use-text-color -moz-use-text-color blue; border-width: medium medium medium 1.5pt; padding: 0cm 0cm 0cm 4pt;">
  <div>
  <div
 style="border-style: solid none none; border-color: -moz-use-text-color; border-width: 1pt medium medium; padding: 3pt 0cm 0cm;">
  <p class="MsoNormal"><b><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;"
 lang="EN-US">From:</span></b><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;"
 lang="EN-US"> <a moz-do-not-send="true"
 href="mailto:centos-bounces@centos.org">centos-bounces@centos.org</a>
[<a moz-do-not-send="true" href="mailto:centos-bounces@centos.org">mailto:centos-bounces@centos.org</a>]
  <b>On Behalf Of </b>Toshaan Bharvani<br>
  <b>Sent:</b> Tuesday, August 19, 2008 2:42 PM<br>
  <b>To:</b> <a moz-do-not-send="true" href="mailto:centos@centos.org">centos@centos.org</a><br>
  <b>Subject:</b> Re: [CentOS] wireless laptop configuration</span><o:p></o:p></p>
  </div>
  </div>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Steve
Huff wrote:<br>
&gt;<br>
&gt; On Aug 19, 2008, at 5:04 AM, Sorin@Gmail wrote:<br>
&gt;<br>
&gt;&gt; I'm using a 3Com 3CRWE154G72 IIRC, which according to the
hwconf's
using the <br>
&gt;&gt; prism54 driver/firmware/whatever.<br>
&gt;&gt; <br>
&gt;&gt; Would I maybe be better off reinstalling the whole shebang and
have
the<br>
&gt;&gt; wifi-card inserted from start in order for the centos
installer to <br>
&gt;&gt; see it<br>
&gt;&gt; properly from the beginning?<br>
&gt;<br>
&gt;<br>
&gt; before you do that, open a terminal, become root, and run <br>
&gt; /usr/sbin/kudzu (while the wireless card is installed). that's the
  <br>
&gt; program that does hardware detection; it may be able to sort out
your <br>
&gt; issue.<br>
&gt;<br>
&gt; -steve<br>
&gt;<br>
or if kudzu for some reason doesn't cooperate (which is always on my
system)<br>
become root<br>
run : /sbin/modprobe prism54<br>
run : dmesg | tail<br>
and read whether it just says it has loaded the module (single line) or
  <br>
detected will output a wlanX statement and you are in business<br>
  <br>
  </span><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US"><o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">Isn&#8217;t
it implied that since &#8221;prism54&#8221; is listed in /etc/sysconfig/hwconf
for the wifi-card that the module has been loaded already? Or is this
some of
the magical stuff that sometimes doesn&#8217;t happen for whatever reason? 8-)</span>
  <span style="color: blue;"><o:p></o:p></span></p>
  </div>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-size: 10pt; font-family: &quot;Tahoma&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">/etc/sysconfig/hwconf
is the file kudzu
creates when of all detected hardware at startup and it related this
hardware
with drivers in the kernel<br>
but certain drivers are modules in the kernel, wich need to be loaded
manually
or later when the system is already running<br>
this can be done by method 1 explained here above or adding them in
/etc/modprobe.conf which makes it load the modules at startup<br>
you will need to add the line (if it is not yet there) :<br>
alias wlan0 prism54<br>
you can check whether the module is loaded with : /sbin/lsmod | grep
prism54<span style="color: blue;"><o:p></o:p></span></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">This is how
far I got with the above hints. For some reason I don&#8217;t have a wlan0,
but
instead a eth0. I did create an alias in Network Manager for eth0 &gt;
wlan0.
Then I ran the below modprobe command according to the below.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">&#8220;[root@centos-v5-x86 ~]# /sbin/modprobe prism54<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">[root@centos-v5-x86 ~]# dmesg|tail<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: resetting device...<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: uploading firmware...<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">prism54: request_firmware() failed for 'isl3890'<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: could not upload firmware ('isl3890')<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: islpci_reset: failure<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: resetting device...<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: uploading firmware...<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">prism54: request_firmware() failed for 'isl3890'<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: could not upload firmware ('isl3890')<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">eth0: islpci_reset: failure<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">[root@centos-v5-x86
~]#&#8221;<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US"><o:p> </o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">&#8220;When
I try to activate wlan0, I get this message:<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">Error for wireless request "Set Bit Rate" (8B20) :<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US"> SET failed on device eth0 ; Input/output error.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">Determining IP information for eth0...SIOCSIFFLAGS: No
such file or
directory<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal"
 style="margin-right: 0cm; margin-bottom: 12pt; margin-left: 5.25pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">SIOCSIFFLAGS: No such file or directory<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US"> failed.&#8221;<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">In /etc/modprobe.conf
I&#8217;ve added the line &#8220;alias wlan0 prism54&#8221;.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">What&#8217;s
more, I went to the prism54.org site and found a firmware, downloaded
it and as
per instructed on the site, renamed the .arm-file to isl3890 and put it
in /usr/lib/hotplug/firmware.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">Upon
restarting and activating wlan0 I still get the above SIOC-error.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">I have a
hunch this might actually work if I put the isl3890-file in the correct
place.
Not sure /usr/lib/hotplug/firmware *<b>is</b>* actually right, as I had
to
create the hotplugs and firmware-folders.<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">Any hints on
this guys?<o:p></o:p></span></p>
  <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 12pt;"><span
 style="font-family: &quot;Microsoft Sans Serif&quot;,&quot;sans-serif&quot;; color: blue;"
 lang="EN-US">TIA.<o:p></o:p></span></p>
  </div>
  </div>
  <pre wrap="">
<hr size="4" width="90%">
_______________________________________________
CentOS mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:CentOS@centos.org">CentOS@centos.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos">http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos</a>
  </pre>
</blockquote>
you have used the following :<br>
<blockquote type="cite">2.5.2.0.arm :
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://daemonizer.de/prism54/prism54-fw/fw-softmac/2.5.2.0.arm">http://daemonizer.de/prism54/prism54-fw/fw-softmac/2.5.2.0.arm</a><br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Version 2.5.2.0 built on Thu Mar 4 16:05:03 CET 2004 by
inlbuild@tix<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;87a5519d70c16991b8fff9b3b31de68e<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;headers<br>
&nbsp; &nbsp;<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Source: 3CRWE154G72_Jul_08_04.exe</blockquote>
try renaming to <code>isl3886 as it is a pcmcia card so it is equal to
a pci version </code>and then put in in /lib/firmware<br>
<br /><hr />Invite your mail contacts to join your friends list with Windows Live Spaces. It's easy! <a href='http://spaces.live.com/spacesapi.aspx?wx_action=create&wx_url=/friends.aspx&mkt=en-us' target='_new'>Try it!</a></body>
</html>