[Centos] SX4000Lite RAID Drivers

lm.astudillo at sc-aigs.com lm.astudillo at sc-aigs.com
Mon Oct 4 19:21:06 UTC 2004


Hi JD'

Actually they have drivers for RH 7/8 and 9.0., Suse 8 and 9.

It is just that RH ES 3.0 seems different from RH9.0 and CentOS 3.3 doesn't even tells me that the driver is ok or not.

Will give it another try today and will see if it works.

Will keep this newsgrioup posted.

Luis
---------- Original Message -------------
Subject: Re: [Centos] SX4000Lite RAID Drivers
Date: Mon, 4 Oct 2004 08:24:14 -0700 (PDT)
From: "JD. Brown" <brownstixzz at yahoo.com>
To: "lm.astudillo at sc-aigs.com" <lm.astudillo at sc-aigs.com>


Unfourtantely, Promise Technology does not offer open source drivers. Nor offer any drivers to the
Linux community for there upper class cards. 
I went through the same problem. But, With me. I did not do my home work and it costed me some
down time when I went out on a raid shopping spree. Now when I buy PC/Server parts. I make sure
it's supported under Linux.


JD



--- "lm.astudillo at sc-aigs.com" <lm.astudillo at sc-aigs.com> wrote:

> Hi David,
> 
> This is a new installation of Centos.
> 
> APIC is disabled. Promise SX4000 RAID FastTrack is shown on the list of drivers CentOS but
> doesn't know what to do with it not it gives me an error nor displays like an available device.
> 
> It would be a shame to switch to Microsoft SBS 2003 just to get this RAID card going.
> 
> Luis
> 
> 
> ---------- Original Message -------------
> Subject: Re: [Centos] SX4000Lite RAID Drivers
> Date: Mon, 4 Oct 2004 07:42:56 -0500
> From: David Corredor <tecnico at nsstc.uah.edu>
> To: centos at caosity.org
> 
> 
> Hi,
> 
>    I haven't used that device, but I've been working several issues with a 
> pair of 3Ware 9500's , and we've seen diferences when enabling/disabling APIC 
> on the MB bios (could also try booting the kernel with "noapic"). Also, check 
> in your MB manual if there are any possible conflicting devices, such as the 
> USB sharing the some address or resources of your PCI-X bus (something like 
> that happened to me..).
> 
>  I would also help if you stated clearly what the problem is. Is the module 
> not compiling (do you have the kernel sources installed ?? make sure there is 
> a link /usr/src/linux to the sources...) . Or is the module not loading ? 
> (check dmesg| tail -n20, and look for messages related..). Or is the module 
> loading OK, but when you put load on the device it crashes ?? (that's my 
> problem right now.. I'm working on that one).
> 
>   David
> 
>  
> > Hi I have tried to install Centos v3.3 with a PRomise SX4000Lite IDE RAID 
> controller but without success.
> 
> >Can anyone give me a hint why ???  this is the first time that I use 
> something besides what's included in the kernel.
> 
> >Gatox
> 
> >www.promise.com/support/download/download2_eng.asp?productId=111&category=driver&os=3  
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at caosity.org
> http://www.caosity.org/mailman/listinfo/centos
> 
> 
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at caosity.org
> http://www.caosity.org/mailman/listinfo/centos
> 





More information about the CentOS mailing list