[CentOS] Re: I need hardware advice here

Victor Padro vpadro at gmail.com
Wed Jun 4 16:07:39 UTC 2008


On Wed, Jun 4, 2008 at 10:27 AM, Dennis McLeod <dmcleod at foranyauto.com>
wrote:

>
> > -----Original Message-----
> > From: centos-bounces at centos.org
> > [mailto:centos-bounces at centos.org] On Behalf Of Scott Silva
> > Sent: Wednesday, June 04, 2008 8:12 AM
> > To: centos at centos.org
> > Subject: [CentOS] Re: I need hardware advice here
> >
> > on 6-4-2008 8:06 AM Victor Padro spake the following:
> > >
> > >     Or you can sometimes boot with the m/board driver disk
> > to flash the
> > >     bios,
> > >     putting the new bios file on a floppy or USB pendrive..
> > >     john
> > >
> > >
> > > Already did that, flashed it to the last version, and flashed it
> > > backwards, no possitive results neither way, nevertheless I
> > was able
> > > to install RHEL 5.2 i386, x86_64 without any issue. The
> > AHCI or even
> > > SATA worked ok.
> > Well CentOS 5.2 "should" be out in a couple of weeks. I'm
> > sure the build servers are humming away right now.
>
>
> I had a similar issue when trying our Fedora 9 on my NEW Gigabyte mboard.
> It would install, but not boot.
> Turned out Grub was writing it as /dev/hda during install, but on reboot,
> it
> was /dev/sda.
> I fixed it by boot of the F9 dvd, into rescue mode, chrooting, and
> re-running grub install and specified sda.
> Perhaps this is your issue. (I haven't followed the whole thread...)
> Seems to be happening on just very recent motherboards, based on the little
> bit of Googling I did.
> http://www.groupsrv.com/linux/post-866681.html
> HTH,
> Dennis
>
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
>

Actually I did that but there was no solution
like you said:
# chroot /mnt/sysimage
# grub-install /dev/sda
I even tried:
# grub-install /dev/sda2
# grub-install /dev/hda
but there was no possitive result and couldn't boot at all.
I tried installing FC9 but there was no sucess at all.

I guess I'll wait until CentOS 5.2 its released, because my subscription to
Red Hat will finish sometime in September, mean while I'll test Xen under
RHEL 5.2.

Thank you all.

Victor.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20080604/c2c14e2a/attachment.htm


More information about the CentOS mailing list