[CentOS] Boot failure after install on IBM x3550 M3

RedShift redshift at pandora.be
Thu Nov 11 11:33:32 EST 2010


On 11/11/10 16:39, Toralf Lund wrote:
> RedShift wrote:
>> On 11/11/10 16:25, Toralf Lund wrote:
>>
>>> RedShift wrote:
>>>
>>>> On 11/11/10 14:22, Toralf Lund wrote:
>>>>
>>>>
>>>>> I'm trying to install CentOS 5.5 on a couple of servers of type IBM
>>>>> System x3550 M3, but it's not going too well. Actually, the install
>>>>> setup phase runs as expected, and the actual installation also appears
>>>>> to be successful, but the system will not boot [ ... ]
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> Make sure all the firmware is up to date. I've had an IBM x3550 M3 and it couldn't even boot a Windows 2008 R2 64 bit CD with the firmware it shipped with.
>>>>
>>>>
>>> That seems like a useful tip, but do you know what exactly I need to
>>> install and where to find it? I'm looking at an IBM download page right
>>> now, but it's a little confusing - I can't seem to find anything that
>>> it's obviously the *system* firmware, only entries like "Firmware for
>>> Rack&   Tower LCD UPS" and " Firmware for Local Console Manager".
>>>
>>> - Toralf
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>> What's the model and type? It should be xxxx-yyy where x can be 0-9 and y can be 0-9&  A-z.  You can find it on the front of the chassis.
>>
> It's 7944-K1G
>
> I've selected 7944 along with "System x" and "System x3550 M3" at
> http://www-933.ibm.com/support/fixcentral/, but like I said, couldn't
> find anything obvious.
>
> - Toralf
>

Search for UEFI firmware. Those IBM servers don't have a classic BIOS anymore, they are EFI based. I looked it up following your model/type and found the updates.


http://www-933.ibm.com/support/fixcentral/systemx/quickorder?parent=ibm/Systemx3550M3&product=ibm/systemx/7944&&platform=All&function=fixId&fixids=ibm_fw_uefi_d6e149a_linux_32-64&source=fc


More information about the CentOS mailing list