[CentOS] cache memory not being used

William Warren hescominsoon at emmanuelcomputerconsulting.com
Thu Oct 20 20:22:24 UTC 2005

18 megs of swap with a gig installed is nothing significant.  As far as 
cached memory not being used.  If xorg is using 750 megs of ram there's 
not a whole bunch left for a file cache after the other applications are 
also allocated.

Dave wrote:
> Since I upgraded to 4.2 it looks like the cache memory doesn't go over
> about 70K or so. I have over 700K free and it started using swap,
> which doesn't normally happen for a few days or so. Any hints on what
> might be up?
>  This is just after a compile and the cached is only 75k
> total       used       free     shared    buffers     cached
> Mem:       1032848     263992     768856          0       4612      75628
> -/+ buffers/cache:     183752     849096
> Swap:      1052248      18260    1033988
> On a side note, anyone able to have Xorg running for more then 14
> days? It consumes about 750megs after 14 days or so.
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS at centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos

My "Foundation" verse:
Isa 54:17  No weapon that is formed against thee shall prosper; and 
every tongue that shall rise against thee in judgment thou shalt 
condemn. This is the heritage of the servants of the LORD, and their 
righteousness is of me, saith the LORD.

-- carpe ductum -- "Grab the tape"
CDTT (Certified Duct Tape Technician)

Linux user #322099

More information about the CentOS mailing list