[CentOS] hplip problems - configure: error: "cannot find libjpeg support"

Robert kerplop at sbcglobal.net
Fri Mar 6 18:01:52 UTC 2009



Anne Wilson wrote:
> I'm trying to get hplip-2.7.12 installed, and I'm reasonably sure that I had 
> it installed on this box before my problems last month.  Anyway, it will not 
> build at the moment.  It stops the Configure with "configure: error: "cannot 
> find libjpeg support".  However,
>
> Package libjpeg - 6b-37.i386 is already installed.
>
> Similarly, attempting to install hplip-3.9.2 stops with
>
> warning: Missing REQUIRED dependency: libusb
>
> but
>
> Package libusb - 0.1.12-5.1.i386 is already installed.
>
> Version 2.7.12  is the earliest version to support my printer.  I'm fairly 
> sure I had it installed on this box before my problems last month, and I'm 
> fairly sure that it also was installed on FC6 some time back.  Either of 
> these versions would be fine.
>
> Any ideas?
>
> Anne
>   
I confess to not following this thread closely and this is not a direct
answer to your question but this combination works for me:

    # yum list hplip libusb libjpeg libusb-devel libjpeg-devel

<snip>

    Installed Packages
    hplip.i386                               1.6.7-4.1.el5.4       
    installed
    libjpeg.i386                             6b-37                 
    installed
    libjpeg-devel.i386                       6b-37                 
    installed
    libusb.i386                              0.1.12-5.1            
    installed
    libusb-devel.i386                        0.1.12-5.1            
    installed

All  from CentOS repos. Good luck in getting your machine back to
the point that it "feels" like yours!
                      


More information about the CentOS mailing list